Voetbalschool, jezelf verbeteren met training en analyse

voetbalschool

Voetbaltraining is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je spel te verbeteren. Bepaalde oefeningen, conditietraining en aanbevelingen van je trainer helpen je om een betere voetballer te worden. Toch is de ‘normale’ training niet voor iedereen genoeg. Daarom kun je met behulp van een voetbalschool nog beter worden.

In dit artikel vertel ik je alles over de voetbalschool, de dingen die je er kunt leren en de beste manier om je spel te verbeteren. Bovendien gaan we in op de verschillende voetbalscholen die er zijn en de analyses die je vandaag nog kunt ontvangen van de beste trainers.

Wat leer je op een voetbalschool?

Er zijn in Nederland veel verschillende voetbalscholen. Op iedere voetbalschool zijn de trainingen anders, maar het doel is hetzelfde. Jou een betere voetballer maken. Op de meeste amateurclubs, helemaal in de jeugd, wordt training gegeven door vrijwilligers en onze voetbalwereld kan niet zonder.

Het grote verschil met een voetbalschool in Nederland is dat je training krijgt van echte professionele trainers. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je met deze trainers sneller verbetert.

Belangrijke aspecten die op iedere voetbalschool weer terugkomen zijn:

  • Voetbal vaardigheden
  • Coördinatie
  • Techniek
  • Conditie
  • Discipline

Voetbal vaardigheden

Natuurlijk gaat het bij iedere voetbalschool om de voetbalvaardigheden. Het uiteindelijke doel is om jou beter te laten voetballen. Op iedere training zie je dus de standaard oefeningen zoals schieten, passen, dribbelen en dat soort dingen. Je krijgt tips van professionele trainers om zo snel te verbeteren.

Coördinatie

Met voetbal hebben je hersenen het lastig. Iedere situatie is anders en dat vereist veel coördinatie. Schieten met verschillende benen, de bal aannemen op snelheid en positiespel. Geen situatie is hetzelfde en door actief gecoacht te worden kun je dit verbeteren en hiermee je voordeel doen in de wedstrijd.

Techniek

Bij een voetbalschool ga je dieper in op de techniek. Je leert schijnbewegingen, hoe je je lichaam kunt inzetten om je tegenstander op het verkeerde been te brengen, passeerbewegingen en balcontrole.

Conditie

Conditie is zoals je wel begrijpt een belangrijk onderdeel van de sport. Gedurende de training zul je daarom veel aan je conditie werken en gerichte tips krijgen van experts over hoe jij effectiever kunt bewegen.

Discipline

Misschien wel de belangrijkste vaardigheid die je leert op een voetbalschool in discipline. Niet alleen het op tijd komen bij de training, maar ook gericht trainen op een bepaald aspect van je spel voor de langere termijn. Talent is belangrijk in het voetbal, maar de discipline om te oefenen nog veel belangrijker.

Je spel verbeteren met behulp van pro’s

Als je op zoek bent naar een voetbalschool of zelfs al aan het trainen bent bij een van de vele scholen in Nederland dan heb je al een belangrijke stap gezet. Hoe beter je traint, hoe beter je zult presteren in de wedstrijden. Er is alleen een probleem met een voetbalschool en dat is de wedstrijdanalyse.

Natuurlijk krijg je tips tijdens de partijvorm, maar het belangrijkste is toch de competitie. Met behulp van Scorelit kun je naast het trainen bij een voetbalschool je wedstrijden laten analyseren. Zowel door je favoriete profvoetballer als door trainers van de aangesloten trainers van voetbalscholen.

Wil jij een echte prof worden? Dan zijn trainen op een voetbalschool en je wedstrijd laten analyseren door Scorelit een gouden combinatie. De verbeterpunten van analyse kun je meenemen naar de training om je zo snel beter te worden. Met een analyse aan het begin en het einde van de competitie zie je ook heel duidelijk je vooruitgang! Ontvang hieronder gratis tips om je spel te verbeteren of download direct de applicatie.

Een greep uit onze experts zijn professionals zoals Ron Vlaar, Jill Roord, Danilho Doekhi of Willem Janssen. Aangesloten spelers en trainers van voetbalscholen zijn o.a. Frank Demouge, Ruben Schaken en Ard van Peppen.

Tips ontvangen van een pro?

Voetbalschool Nederland

Zoals al aangegeven heb je in Nederland talloze voetbalscholen. Het is leuk om te zien dat veel oud voetballers na hun carrière een voetbalschool beginnen om de jeugd te helpen hun doelen te behalen. Daarnaast zijn er veel enthousiaste trainers die dagelijks met veel plezier op het veld staan om spelers naar een hoger niveau te tillen. Hieronder een selectie met voetbalscholen in Nederland op provincie.

Voetbalschool Groningen

In Groningen heb je heel wat voetbalscholen. Je vindt hier onder andere F.C Sedoc, Indoor Soccer Centre, Voetbalcenter Meerstad en de FC Groningen voetbalschool.

Voetbalschool Utrecht

Naast de FC Utrecht voetbalschool kun je je op verschillende vlakken verbeteren bij voetbalschool Utrecht, de Utrechtse voetbalschool en Stichting voetbalschool.

Voetbalschool Limburg

In Limburg heb je verschillende voetbalscholen, waaronder: Dutch Academy of Sports, voetbalschool Weert en voetbalschool de voetbaltalenten van o.a Frank Demouge en Ard van Peppen.

Voetbalschool Noord-Holland

Naast de Voetbalschool Amsterdam zijn er talloze andere trainingsvelden te vinden in Noord-Holland, waaronder: Voetbalacademie Noord-Holland, voetbalschool Stefan Dol en Born to Play.

Voetbalschool Gelderland

In Gelderland kun je voor je trainingen o.a. terecht bij On Tour, Meerdink voetbalschool Martijn en KOvoetbalschool.

Voetbalschool Friesland

Een grote in Friesland is voetbalschool Drachten (voetbalschool Noord), maar je kunt ook terecht bij bijvoorbeeld de Voetbal Talenten School en Herder Heerenveen.

Voetbalschool Zuid-Holland

Naast de voetbalschool Rotterdam kun je terecht bij Skillz in Den Haag, Elite en KICK. Ook zit in deze regio Future Talent Academy.

Voetbalschool Brabant

In Brabant kun je terecht bij 2Fast, Voetbal Academie Brabant, de Kempen of een van de andere scholen in de regio.

Voetbalschool Flevoland

In de provincie Flevoland kun je voor het verbeteren van je spel o.a. terecht bij Voetbalschool Lelystad en VIRGIL. 

Voetbalschool Zeeland

In Zeeland lijkt het minste aanbod aan voetbalscholen te zijn. Toch kun je er o.a. terecht bij de JVOZ van Dennis de Nooijer, soccertime en Voetbalschool Jong United.

Voetbalschool Overijssel

Naast de voetbalschool Zwolle kun je trainen bij de Twentsche Voetbalschool, Skills en Stichting voetbalschool Twente.

Voetbalschool Drenthe

In de provincie Drenthe kun je onder meer terecht bij Footballskills Drenthe, de regio voetbal academie en de voetbalschool van Peize.

Conclusie

Je kunt in ons artikel “beter worden in voetbal” meer lezen over de verschillende manieren om je eigen spel te verbeteren. Het volgen van training aan een voetbalschool is zeer verstandig in combinatie met de wedstrijd analyses van Scorelit. Wil je een prof worden of je spel verbeteren? Dat doe je samen met Scorelit.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.