Willem Janssen
  • Positie Centrale verdediger en verdedigende middenvelder
  • Expertise Spelinzicht, passing, koppen, coaching
  • Bijnaam Willie

Willem Janssen

Voetbal

Spelend als centrale verdediger voor FC Utrecht, en teven ambassadeur voor meerdere goede doelen. Ik heb hart voor het ontwikkelen van jeudige voetballers/voetbalsters. Mijn analyses zijn compleet maar wel simpel uitgelegd en ook vertel ik je hoe je het anders kan doen. Ik hoop jouw wedstrijd snel te zien, zodat ik met je aan de slag kan.

Boek Willem Janssen

Willem Janssen,

 Is geboren op 4 juli 1986 in Nijmegen. Met voetbal is hij begonnen bij EWC ́46 in Well, een dorp in de buurt van Venray en bekend door een van de mooiste kastelen van Limburg. Daar werd Willem al snel gescout door mensen van de Venlose Voetbal Vereniging, beter bekend als VVV – Venlo.

 

Toen hij 8 jaar was mocht ik naar de voetbalopleiding van VVV en is daar tot aan zijn debuut in het eerste elftal van VVV gebleven. Dat profdebuut maakte Willem op 20 augustus 2004, als 18 jarige jongen. Daarvoor kreeg hij destijds ook nog een prijs (de Jan Klaassen Award) uitgereikt als zijnde het grootste talent dat de jeugdopleiding had voortgebracht. In het seizoen 2007-2008 verkaste Willem naar Roda JC uit Kerkrade, waar hij vrij snel, als aanvallende middenvelder, een basisplaats wist te veroveren.

 

Dat seizoen was voor hem toch een zeer succesvol seizoen. Omdat het bij Roda JC erg goed ging werd Willem ook geselecteerd voor Jong Oranje. Hiermee heeft hij deelgenomen aan een internationaal jeugdtoernooi in Toulon. Als klap op de vuurpijl speelde Willem dat seizoen ook nog de Finale van de KNVB beker, die ze helaas met 2-0 verloren van Feyenoord. In 2011 tekende hij een driejarig contract bij FC Twente. Hier speelde Willem de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en maakte hij ook zijn Europees debuut in de wedstrijd tegen FC Vaslui uit Roemenië.

 

In het seizoen 2013/2014 werd Willem door FC Twente verhuurd aan FC Utrecht die hem snel daarna een vast contract aanbood. Bij FC Utrecht besluit Willem zijn actieve loopbaan af te sluiten. Hij kan met grote tevredenheid terugkijken op zijn voetbalcarrière, waarin Willem meer dan 400 wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld.

Willem Janssen clubs

VVV-Venlo

Roda JC

FC Twente

FC Utrecht

Willem Janssen statistieken

400+

Wedstrijden

70

Goals

1x

Johan Cruijff schaal

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Willem Janssen