Ron Vlaar
  • Positie Centrale verdediger
  • Expertise Snelheid, wendbaarheid
  • Bijnaam Ron Beton

Ron Vlaar

Voetbal

Centrale verdediger bij AZ, voorheen bij Feyenoord en Aston Villa (Engeland) en international van het Nederlands elftal. Met al mijn (internationale) ervaring vind ik het leuk om ook jou te helpen andere inzichten te creëren. Ik ben rechtdoorzee en neem geen blad voor de mond, onderbouwen doe ik grondig.

Boek Ron Vlaar

Ron Vlaar

Momenteel is Ron Beton niet meer actief als voetballer. Na zijn rijke carrière afgesloten te hebben, is Ron nu bezig zich te oriënteren op wat hij leuk vindt na de voetbal. Misschien hebben jullie hem wel eens als analist voorbij zien komen op de televisie en dan heb je een inkijkje over hoe hij naar voetbal kijkt.

 

Zijn voetbalcarrière begon op de velden van Apollo ‘68 maar vanuit SVW ’27 werd Ron overgenomen door AZ. Daar heeft Ron de gehele verdere jeugdopleiding doorlopen. Ron werd al gauw onderdeel van de Nederlandse jeugdelftallen en is met het Nederlands elftal Onder 21 2x Europees kampioen geworden.

 

Bij AZ maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht in 2005 tegen RKC en vervolgens zijn Europese debuut in de halve finale van de Europa League tegen Sporting Lissabon. Een enkele maand erna werd hij tot zijn verrassing opgeroepen voor het Nederlands elftal onder bondscoach Marco van Basten. Daar nam zijn carrière echt een vogelvlucht.

 

Na 2 seizoenen bij de hoofdmacht van AZ onder leiding van Louis van Gaal maakte Ron de stap naar Feyenoord. Hier heeft hij 7 seizoenen gespeeld en kreeg hij de bijnaam Ron Beton. Op het moment dat zijn transfer was beklonken naar Aston Villa werd zijn droom van spelen in de Premier League waarheid. Uiteindelijk heeft Ron 80 wedstrijden in de Premier League gespeeld en kijkt hij er met veel trots op terug dat hij dit mocht meemaken. Uiteindelijk keerde Ron weer terug bij AZ en heeft daar zijn carrière beëindigd.

 

Met al zijn ervaringen die Ron met de toptrainers heeft opgedaan helpt hij jou zo goed als mogelijk om ook je dromen na te jagen, en misschien wel te verwezenlijken.

Ron Vlaar clubs

AZ Alkmaar

Feyenoord

Aston Villa

Netherlands

Ron Vlaar statistieken

350+

Wedstrijden

15

Goals

2x

Europees kampioen

1x

KNVB Beker

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Ron Vlaar