Jos Hooiveld
  • Positie Centrale verdediger
  • Bijnaam The Boss

Jos Hooiveld

Voetbal

Mijn carriere heeft me langs verschillende clubs en landen geleid. Meestal was ik centrale verdediger en heb meer dan 300 professionele wedstrijden gespeeld bij o.a. Celtic, Southampton en FC Twente. Met mijn ervaring zou ik je graag helpen bewuster te worden van jouw spel. Tevens wanneer je vragen hebt over hoe ik het deed op jouw leeftijd laat het me ook gerust weten. Heel lang 1.94

Expertise

Je helpen positioneel goed te staan, en te wijzen op goede opbouw mogelijkheden.

Boek Jos Hooiveld

Jos Hooiveld is geboren te Zeijen in 1983. Hij begon zijn voetbalcarrière dan ook bij de plaatselijke SVZ. Na een te kort aan jeugdspelers vertrok Jos Hooiveld naar Achilles 1894 te Assen om vanuit daar opgepikt te worden door FC Emmen.

Voordat Hooiveld doorbrak bij FC Emmen werd hij weggekaapt door SC Heerenveen, tevens ook de club waar hij zijn profdebuut heeft gemaakt onder Foppe de Haan als trainer. De opvolger van Foppe de Haan, Gert Jan Verbeek zag minder speeltijd in het verschiet voor Jos Hooiveld en zo vertrok laatstgenoemde naar PEC Zwolle.

Na afloop van zijn contract bij SC Heerenveen en geen contract verlenging te krijgen besloot Hooiveld het over een andere boeg te gooien. Hij vertrok naar het buitenland. Na een aantal omzwervingen bij Kapfenberg SV, FC Inter Turku en het Zweedse AIK Stockholm belandde Jos Hooiveld bij Celtic FC.

Erg gelukkig was het huwelijk van Hooiveld met Celtic FC niet, mede door een blessure vertrok Hooiveld al bij Celtic FC na slechts 10 wedstrijden voor de club gespeeld te hebben. Na een verhuur periode bij FC Kopenhagen en het deelnemen aan de Champions League tekende Jos Hooiveld bij Southampton FC op de laatste dag van de transferwindow.

Op het moment van tekenen speelde Southampton FC nog in de Championship maar mede door een sterk seizoen van Jos Hooiveld waarin hij 8 goals scoorde als Centrale Verdediger dwong de club promotie af naar de Premier League.

Na twee seizoenen op het hoogste niveau van Engeland besloot Jos Hooiveld voor meer speeltijd te kiezen bij Norwich City FC. Ook hiermee promoveerde Hooiveld weer naar de Premier League al heeft hij niet het hele seizoen afgemaakt bij Norwich City FC.

Na een korte periode bij Milwall verliet Hooiveld Engeland en tekende hij een contract bij zijn geliefde club AIK Stockholm waar hij in zijn vorige periode kampioen werd en na een seizoen werd weggekocht door Celtic FC. Jos Hooiveld speelde vervolgens in Nederland nog bij FC Twente en sloot zijn carrière af bij Orange County SC in de USA.

Jos Hooiveld clubs

SC Heerenveen

FC Emmen

PEC Zwolle

FC Twente

Jos Hooiveld statistieken

3x

Landskampioen

2x

Promotie naar Premier League

2x

De Beker

350+

Gespeelde wedstrijden

2x

Verdediger van het jaar

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Jos Hooiveld