Michael De Leeuw
  • Positie Spits of nummer 10
  • Expertise Positionering voor de goal en het creëren van kansen.
  • Bijnaam Lion

Michael De Leeuw

Voetbal

Op het moment actief bij FC Groningen, in de Eredivisie en bezig met mijn trainers diploma. In mijn carriere onder andere bij Willem 2 en FC Groningen gespeeld waar ik de KNVB beker heb gewonnen. Internationale ervaring opgedaan in de USA bij Chicago Fire. Ik vind het leuk om met jou aan de slag te gaan en je te begeleiden waar mogelijk. Ik hou mijn uitleg simpel en onderbouw mijn bevindingen.

Expertise

Ik kan je helpen met je timing en loopacties voor de goal en hoe je je team helpt om kansen te creeeren.

Boek Michael De Leeuw

Michael de Leeuw

In de amateur jeugd speelde Michael bij 2 verenigingen, DVVC en RKTVV bij laatstgenoemde club werd hij al vroeg gescout door Willem 2. Helaas is Michael daar nooit doorgebroken in het eerste elftal en week hij al vroeg uit naar de andere kant van het land, BV Veendam.

 

Het was in het hoge noorden aan de Langeleegte waar Michael zijn debuut in het profvoetbal maakte en ook kwam hij tot een kleine 70 wedstrijden voordat hij uiteindelijk de move maakte naar De Graafschap in de Eredivisie. Na slechts een seizoen te hebben gespeeld bij De Graafschap werd Michael al overgenomen door FC Groningen bij wie hij al langer in het vizier was.

 

Daar in Groningen heeft hij een fantastische periode beleefd maar ketste helaas een last minute droomtransfer naar het grote China af. Michael besloot zijn contract bij FC Groningen uit te dienen en dan open te staan voor een buitenlands avontuur. Dat avontuur kwam er met Chicago Fire uitkomend in de MLS in Amerika.

 

Na zijn driejarige contract bij Chicago Fire besloot hij weer terug te keren naar Nederland bij FC Emmen dat net de historische overstap had gemaakt naar de eredivisie. Toen de degradatie een feit was bij FC Emmen en Michael van de interesse van FC Groningen op de hoogte werd gesteld was het voor hem een uitgemaakte zaak. Michael besloot terug te gaan naar de club waar hij een fantastische tijd heeft gehad. Hier zit hij nog steeds en draagt zijn steentje bij aan het team maar vooral ook buiten het veld werkt hij hard mee aan de ontwikkeling van spelers.

 

Vaak zit Michael met jonge gasten uit zijn team om zo over zijn ervaringen te kletsen en ze te wijzen op hun ontwikkelingspunten. Hier krijgt hij enorm veel energie van en dat wordt ook enorm gewaardeerd door de jonge jongens.

Willem 2, BV Veendam, FC Groningen, De Graafschap, FC Emmen, Chicago Fire.

Michael De Leeuw clubs

Willem II

FC Groningen

De Graafschap

FC Emmen

Chicago Fire

Michael De Leeuw statistieken

350+

wedstrijden

150

Goals

1x

KNVB Beker

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Michael De Leeuw

Eerdere reviews van Michael De Leeuw