Anco Jansen
  • Positie Nummer 10 en spits
  • Expertise Creatieve aspecten van het spel, bv waar je het beste aan de bal kan komen om tot een zo goed mogelijke voortzetting van de aanval te komen.
  • Bijnaam De Messi van de Meerdijk

Anco Jansen

Voetbal

Ben momenteel actief bij FC Emmen in de Nederlandse Eredivisie. Ik heb me in mijn carrière veel bezig gehouden met het analyseren van voetbal. Ik ben een echte liefhebber van het spel, en word door mijn analytisch vermogen ook gevraagd door FOX sports om daar de wedstrijden te bespreken. Het lijkt mij een leuke uitdaging om met jou aan de slag te gaan en met mijn (internationale) ervaring jou te vertellen wat je goed doet, maar ook waar je jezelf kan verbeteren. Gr Anco.

Boek Anco Jansen

Anco Jansen

 

Al sinds zijn vijfde voetbalt Anco en is hij gek van het spelletje. De club waar hij als eerste lid werd was SVI in Zwolle. Ancois een geboren en getogen blauwvinger, zijn eerste profclub was dan ook PEC Zwolle. Als kind ging Anco altijd al heen en heheeft daar ook zijn professionele debuut mogen maken. Ze speelden gelijk tegen AGOVV en hij deed de volle 90 min mee.

 

In zijn 2e echte seizoen werd Anco basisspeler bij de club, uiteindelijk koos hij om diverse redenen de club te verlaten voor FC Groningen om daar aan te sluiten bij Jong FC Groningen. Tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het daar uiteindelijk niet.

 

Na een jaar Cambuur kwam Anco bij BV Veendam terecht, waar hij weer het vertrouwen van de trainer voelde en een kleine 80 wedstrijden heeft gespeeld. Daar verdiende hij dan ook zijn transfer naar de Graafschap. Bij de superboeren heeft Anco 2 jaar gezeten, maar voor welke reden dan ook kwam het niet tot een droomtransfer naar Celtic FC.

 

I.p.v. Celtic werd het uiteindelijk Roda JC waar Hij terecht kwam. In het eerste seizoen degradeerde Anco om vervolgens meteen het jaar erop weer te promoveren. Na zijn tijd bij Roda JC was hij toe aan een buitenlands avontuur en besloot hij naar Turkije te verkassen.

 

Anco tekende bij Boluspor voor twee jaar maar mede door blessureleed streek hij voortijdig weer terug bij FC Emmen in Nederland. Bij FC Emmen maakte Anco de historische promotie mee en waren ze voor het eerst in de historie van de club in de Eredivisie. Bij FC Emmen kreeg Anco de bijnaam Messi van de Meerdijk. Prachtig!

 

Na een korte huurperiode bij NAC besloot Anco nogmaals op avontuur te gaan en tekende bij het prachtige PSM Makassar in Indonesië. Kortom een kleurrijke carrière waar hij met volle teugen van geniet. 

Erelijst: 2x Promotie naar Eredivisie.

Anco Jansen statistieken

350+

Wedstrijden

100+

Goals

Anco Jansen clubs

PEC Zwolle

FC Groningen

SC Cambuur

De Graafschap

Roda JC

FC Emmen

NAC Breda

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Anco Jansen

Eerdere reviews van Anco Jansen