Mike te Wierik
  • Positie Centrale verdediger
  • Expertise Verdedigen en 1v1
  • Bijnaam Wierie

Mike te Wierik

Voetbal

Hallo, ik ben Mike te Wierik, verdediger van Derby County. In Nederland heb ik mijn ervaring opgedaan bij zowel Heracles als FC Groningen. Ik had zelf veel baat bij analyses van mijn trainers dan wel medespelers. Om de voor jezelf gestelde doelen te halen help ik je graag mee door mijn ervaring beschikbaar te stellen voor je. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Boek Mike te Wierik

Mike te Wierik. geboren op 8 juni 1992 te Hengevelde, is een centrale verdediger die in 2021 wederom gecontracteerd is door FC Groningen.

 

Mike speelde in zijn jeugd bij W.V.V.`34 in Hengevelde. Zijn kwaliteiten vielen echter al heel snel op en dus werd hij als D-junior al binnengehaald door FC Twente en kwam hij terecht bij de Voetbalacademie Twente. 

 

Vanaf januari 2010 maakte Mike de overstap naar Heracles Almelo. Hier maakte hij in maart 2014 ook zijn debuut voor Jong Oranje in de wedstrijd tegen Jong Israël. Mike speelde uiteindelijk tot 2017 bij Heracles, waarna FC Groningen hem voor 3 jaar contracteerde.

 

Na 3 jaar FC Groningen bood Derby County Mike een lucratief contract aan die hij niet kon weigeren. Hij tekende voor 3 jaar maar kwam echter, door het vertrek van trainer Cocu, nauwelijks aan spelen toe. Hij keerde in 2021 weer terug naar FC Groningen en tekende nu een contract tot medio 2024.

Naast zijn actieve voetbalcarrière is Mike ook actief als assistent-trainer bij W.V.V.´34.

Mike te Wierik clubs

SC Heracles Almelo

FC Groningen

Derby

Mike te Wierik statistieken

300+

Wedstrijden

10+

Goals

191

Centimeter

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Mike te Wierik