Voetbal spelletjes, wat zijn de beste voetbal training spelletjes?

voetbal spelletjes

Op de eerste plaats moeten voetbal spelletjes leuk zijn. Daarnaast wil je dat ze je helpen om daadwerkelijk beter te worden in voetbal. Je wilt bijvoorbeeld profvoetballer worden en gebruikt voetbal games om je spel te verbeteren. 

In dit artikel vertel ik je alles over leuke voetbal spelletjes, maar ook voetbal training spelletjes die je beter kunnen maken in bepaalde disciplines. Daarnaast gaan we in op voetbal spelletjes op het veld, voetbalspelletjes voor op de training en meer. Beter worden in voetbal doe je door te trainen. Ken jij elk voetbalspel op deze lijst?

Voetbalspelletjes voor de lol

Hieronder vind je een lijst met leuke voetbalspelletjes die je voor de lol kunt doen in de tuin, op een pleintje of op het voetbalveld. Deze spellen zijn bedoeld om plezier mee te hebben, maar bij ieder balcontact zul je ook iets beter worden in voetbal natuurlijk.

Lummelen

Lummelen is een spel dat je ten minste met drie mensen speelt. Je kunt de bal gooien of trappen en natuurlijk gaan we het in dit geval hebben over balcontact volgens de voetbalregels.

Bij het lummelen spel staat er één iemand in het midden. De lummel. Het doel van deze persoon is om de bal af te pakken van de rest van de spelers. Wie het laatst balcontact had zodra de lummel de bal weet te veroveren is de nieuwe lummel.

Dit spel is leuk omdat je anderen kunt laten rennen. Daarnaast is het heel goed voor positiespel en snel balcontact. Ook zijn trucjes een goede optie om uit een moeilijke positie te komen. 

Hooghouden

Hooghouden doet iedere voetballer wel eens. De een is er beter in dan de ander. Hooghouden met meerdere personen is erg leuk omdat je een record kunt verbreken en dit werkt altijd verslavend. Daarnaast is het heel goed voor het balcontact.

Hooghouden met meerdere personen is alleen best lastig. Je kunt daarom bijvoorbeeld kiezen om dit voetbalspel te spelen met één of twee stuiters. Je mag de bal dan een of twee keer de grond laten raken. Zo houden jullie het spel langer vol en blijft het leuk.

Flessenvoetbal

Flessen voetbal kennen we allemaal. Iedereen zet een fles gevuld met water ergens in een grote cirkel en het spel kan beginnen. Het doel van flessenvoetbal is om de fles van andere spelers om te schieten. Hierdoor lekt het water uit de fles en bij een lege fles is de speler af. 

Als je flessenvoetbal met meerdere spelers doet, begint het echt op straatvoetbal te lijken. Iedereen probeert elkaar uit te spelen en het spel gaat daarom heel snel heen en weer. Goed voor de techniek, conditie en inzicht in het spel.

Ezelen

Een van de spellen die ik vroeger altijd speelde was het ezelen spel. Iedereen heeft verschillende ezelen spelregels, bijvoorbeeld met hooghouden of schieten op goal. Het doel is om een spel te spelen en zodra iemand balverlies heeft of de bal naast het doel schiet krijgt de speler een letter; een E, EZ, EZE of EZEL.

Zodra een speler af is en dus EZEL heeft is de speler af en staat hiervoor een straf. Een rondje rennen, een paar push-ups of wat dan ook. Hierin kun je zo creatief zijn als je zelf wilt.

Een variant van ezelen is bijvoorbeeld het schieten tegen een muur. Iedere speler moet op volgorde de bal tegen de muur aan schieten. Je probeert dit natuurlijk te doen op een manier waarop de speler na jouw het moeilijk krijgt. Mist een speler de muur dan krijgt de speler een letter. Het ezelen spel kan zoals je begrijpt op veel verschillende manieren gespeeld worden en je kunt je hiermee dus op veel verschillende vlakken verbeteren in het voetbal.

Met tips van profvoetballers zal je eerder profvoetballer worden.

  • Aangesloten profvoetballers, trainers en scouts
  • Zowel uit de Eredivisie als het buitenland
  • Ontvang GRATIS tips & analyses
  • GRATIS Wedstrijd- & videoanalyses

Voetbal training spelletjes

Een aantal van deze voetbalspelletjes zijn zeer geschikt voor op de voetbaltraining zoals het hooghouden of lummelen. Hieronder gaan we verder in op wat andere voetbal training spelletjes die je vaak terug ziet op een echte training.

Latje trappen

Schiet techniek is heel belangrijk. Met het op goal schieten kun je geluk hebben dat de keeper een blunder maakt of dat de bal een rare zwabber krijgt. Met latje trappen blijft er weinig aan het toeval over. 

Iedereen legt de bal op de 16 meter lijn of verder en schiet om de beurt de bal op de lat. Wie mist valt af en moet een rondje om het veld rennen. Om het helemaal interessant te maken voor de mensen die vroeg afvallen kun je het rennen per ronde doen.

Iedereen die afvalt in ronde 1 moet een rondje op het veld lopen. Iedereen die afvalt in ronde 2 moet ook een rondje om het veld lopen, maar de afvallers van ronde 1 moeten hier ook meelopen. Zo gaat dit door tot de laatste overblijft. Een goede reden voor mensen om raak te schieten. Dit is goed voor je traptechniek en scheelt je veel rennen.

Penalty schieten

Iedereen neemt om de beurt een penalty en bij een misser op goal. De keeper wisselt door bij een gemiste penalty en blijft staan bij een rake penalty. Het doel van het spel is om zo min mogelijk op goal te staan. Wie het langst op goal staat heeft verloren.

Dollen

Op het voetbalveld zet je een gebied af, bijvoorbeeld in de vorm van een vierkant. Eén van de spelers gaat in het midden staan en moet proberen de passerende voetballers met de bal tegen te houden. 

Een voor een zullen de andere spelers met de bal aan de voet het vierkant proberen over te steken. Er mag maximaal een speler in het veld staan naast de verdediger en je zult dus echt de beste trucjes uit de kast moeten halen om de verdediger te passeren. Lukt het je om over te steken dan blijft de verdediger staan. Pakt de verdediger de bal van je af of wordt de bal uit het vierkant geschoten dan ben jij de nieuwe verdediger.

Panna voetbal

Dit voetbalspel kan zowel op straat gespeeld worden als tijdens de training. Het is een goede manier om trucjes en passeerbewegingen te oefenen en ook je verdedigende skills worden hier op de proef gesteld.

In een afgezet gebied nemen een of meerdere spelers plaats met één bal. Het doel is om de andere spelers door de benen de schieten en daadwerkelijk een panna uit te delen. Herpak jij de bal nadat de bal door de benen van een speler is gegaan? Dan is deze speler af en moet de cirkel verlaten worden. Wie overblijft heeft gewonnen.

Partij vorm

Het beste voetbalspel blijft toch de ouderwetse partijvorm. Eigenlijk wordt iedere training door deze vorm afgesloten omdat het de beste manier is om beter te worden. de andere spellen helpen je te verbeteren in bepaalde onderdelen zoals baltechniek, conditie of traptechniek. Al deze skills voeg je samen in de partij vorm.

Na een voetbalspelletjes training kun je de geleerde skills in de praktijk toepassen. Het is de beste manier om te kijken of je spel verbeterd is. Door dit vaak te oefenen boots je namelijk een echte wedstrijd na.

Je leert spelsituaties herkennen en raakt ingespeeld op je teamgenoten. Een goede traptechniek is natuurlijk belangrijk, maar je hebt er niets aan als je je medespelers niet weet te bereiken. 

Voetbal spelletjes conclusie

Voetbal spelletjes zijn dé uitgelezen manier om lol te hebben op het voetbalveld en ondertussen je spel te verbeteren. Zo lang je met een bal in de weer bent leer je wel iets. Of dat nu gaat om een beter schot, een nieuw trucjes om een man uit te spelen of samenspel met je teamgenoten. 

Voetbalspelletjes zijn dus een waardevolle manier om beter te worden en we raden je het ook zeker aan. Als je bijvoorbeeld gescout wil worden zul je op de training alles moeten geven, maar ook buiten de training met spelers moeten oefenen.

Weet je even niet waar je je het beste op kunt richten of wil je meer tips ontvangen? Dan kun je een analyse aanvragen van een van onze experts. Laat Ron Vlaar, Jill Roord of Tommie Beugelsdijk je spel beoordelen en word snel beter!

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.