Sem Schilt
  • Positie Vechter
  • Bijnaam Hightower

Sem Schilt

Kickboxing

Semmy “The Hightower” Schilt wordt niet enkel de grootste kampioen genoemd vanwege zijn lengte. Tijdens zijn carrière werd hij vier keer K1 wereldkampioen, de allereerste Glory Grand Slam kampioen en behaalde hij maarliefst drie keer de King of Pancrase titel.

Tegenwoordig richt Sem zich voornamelijk op het delen van zijn kennis. Middels (inter)nationale presentaties en clinics weet hij het publiek structureel te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Zijn sportschool heeft honderden leden en ook andere sportscholen kunnen door het behalen van de Semmy Schilt® licentie lessen geven met zijn unieke instructievormen.

Semmy heeft niet enkel veel ervaring; hij is ook bedreven in vele verschillende disciplines binnen de vechtsport. Deze combinatie is de gouden sleutel tot zijn succes als vechter en coach. Naast zijn eigen ongeëvenaarde successen wist Semmy ook vele andere (vecht)sporters naar een hoger niveau te begeleiden. Nu heb ook jij de mogelijkheid om te groeien met zijn expertise. Ben jij klaar voor ‘The Next Level’? Boek dan nu jouw persoonlijke analyse via Scorelit!

Expertise

Stoten, Trappen en Knieeen. Voor de K.O. gaan.

Boek Sem Schilt

Semmy Schilt,

 

Een geboren en getogen Rotterdammer. De fascinatie voor de vechtsporten begon al op jonge leeftijd bij Sem. Hij begon met Karate en rolde zo vervolgens de professionele vechtsportwereld in. In zijn tijd was de vechtsport vooral groot in Japan en in andere Aziatische landen.

 

Voor de grote toernooien moesten ze dus vaak de wereld over reizen. Een geweldige tijd was dat. Wie herinnert zich niet meer de K-1 World Grand Prix gevechten in de Tokyo Dome? De K-1 organisatie was destijds ‘s werelds grootste kickboks organisatie en Sem heeft maar liefst 4x de K-1 titel op zijn naam weten te schrijven. Dit is een record alleen geëvenaard door zijn gerespecteerde collega Ernesto Hoost.

 

Zijn lengte en kracht leverde Sem de bijnaam Hightower op, vernoemd naar de immens populaire persoonlijkheid Hightower uit de film Police Academy. Nadat de K-1 werd opgedoekt nam Glory het over als grootste Kickboks organisatie. Sem zijn eerste Glory Grand Slam toernooi wist hij ook op zijn naam te schrijven waarin hij onder andere Rico Verhoeven versloeg in de halve finale.

 

In 2013 besloot Sem te stoppen met professioneel vechten en zich te richten op zijn populaire sportschool Fight Academy. Tijdens en na zijn carrière mocht hij ook af en toe een rol spelen in een mooie actiefilm, alhoewel hij een acteer carrière nooit heeft geambieerd kan Sem met trots zeggen dat hij heeft meegespeeld in o.a. Transporter 3, Blackout en T.I.M. wat staat voor The Incredible Machine. 

Sem Schilt statistieken

212

Centimeter

4x

K-1 World Grand Prix

1x

Glory Grand Slam

43/50

Gewonnen

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Sem Schilt