Ernesto Hoost
  • Positie Kickbokser
  • Expertise Alles wat deze fantastische sport betreft.
  • Bijnaam Mr Perfect

Ernesto Hoost

Kickboxing

A.K.A. Mr Perfect! Recordhouder van het meeste aantal gewonnen K1 titels. Gepassioneerd in het helpen van andere vechters. Ik geef je meerdere inzichten hard en duidelijk.

Boek Ernesto Hoost

Ernesto Hoost,

A.K.A Mr Perfect. Mr Perfect als bijnaam is iets waar je enorm trots op kan zijn. De bijnaam werd gegeven doordat Ernesto de technieken tot in de perfectie zou beheersen.

 

Voordat Ernesto professioneel Kickbokser werd was hij sportleraar voor jongeren met een alternatieve straf. Vanaf het begin van de K-1 World Grand Prix in 1993 deed Mr Perfect mee aan de toernooien in Japan. In het toernooi strijd je samen met 8 andere elite vechters om de K-1 titel. Op dat moment was de K-1 de allergrootste organisatie in het kickboksen en hadden de vechters een absolute heldenstatus in Japan.

 

Ernesto Hoost heeft het record in het aantal keren dat hij het  toernooi op zijn naam wist te schrijven en stopte in 2006 met het deelnemen aan de K-1 World Grand Prix. Het record van 4x de K-1 winnen was een prestatie dat pas in 2009 werd geëvenaard door zijn gerespecteerde collega Semmy Hightower Schilt.

 

Ernesto heeft het altijd erg jammer gevonden dat kickboksen in Nederland geen groter podium kreeg. Waar andere landen de sport hadden omarmt bleef het in Nederland toch wat onderbelicht. Gelukkig komt daar nu wat verandering in doordat Glory het oppakt in Nederland en hebben ze met Rico Verhoeven een goed uithangbord.

Trainen:

Vos Gym, Sokudo Gym

 

Ernesto Hoost statistieken

4x

K-1 World Grand Prix

99/121

Gewonnen partijen

62

K.O's

189

Centimeter

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Ernesto Hoost