Kees Kwakman
  • Positie Centrale verdediger
  • Expertise Opbouw, inzicht, koppen
  • Bijnaam Ballap

Kees Kwakman

Voetbal

Oud-speler van meerdere clubs o.a. FC Groningen en Volendam. Momenteel werkzaam als analist bij Fox Sports. Bevalt mijn manier van analyseren en mijn kijk op het spelletje jou? Stuur mij dan jouw wedstrijd toe en ik garandeer een duidelijke en onderbouwde analyse

Boek Kees Kwakman

Kees Kwakman, 

 

Kees zijn gehele naam is Cornelis Wilhelminus Job (roepnaam Kees) Kwakman, geboren op 10 juni 1983 in Purmerend. Vanaf zijn 10e jaar is hij actief als voetballer in Volendam. Eerst bij de Rooms Katholieke Amateurvereniging Volendam, maar vanaf 2004 bij de BVO Volendam in de Eerste Divisie. In 2006 tekende Kees een contract bij RBC in Roosendaal, ook uitkomend in de Eerste Divisie, en speelde hier vrijwel alle wedstrijden in de basis.

 

Daarom kwam er ook belangstelling van clubs uit de Eredivisie, zoals NAC uit Breda waar hij een contract voor drie jaar tekende. In 2010 kwam er belangstelling vanuit FC Augsburg uit de Duitse 2.Bundesliga. Kees kende de trainer daar en tekende een contract voor twee jaar. Gelijk het eerste jaar promoveerden we naar het hoogste niveau in Duitsland. Helaas kreeg Kees toen te horen dat hij mocht uitzien naar een andere club.

 

FC Groningen toonde belangstelling en ik tekende in 2011 een contract voor 2 jaar. In deze periode kende Kees heel veel blessures waardoor hij helaas nauwelijks aan spelen toe kwam. Logisch dan ook dat zijn contract toen niet werd verlengd. Ondanks deze tegenslag kon hij toch in 2013 opnieuw een contract tekenen bij NAC Breda.

 

Na Breda maakte Kees nog een seizoen een uitstapje naar Bidvest Wits, een studentenclub in Johannesburg in Zuid Afrika. Een leuke ervaring maar toch keerde hij snel weer terug naar de Nederlandse voetbalcompetitie. In mei 2015 tekende Kees weer een contract bij de BVO Volendam. De cirkel was rond`. Helaas moest Kees in 2018, vanwege steeds terugkerend blessureleed, besluiten te stoppen met voetbal.

Kees Kwakman clubs

FC Volendam

NAC Breda

Augsburg

FC Groningen

Kees Kwakman statistieken

380+

Wedstrijden

50

Goals

1x

Promotie Bundesliga

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Kees Kwakman