Arnold Kruiswijk
  • Positie Centrale verdediger, vleugelverdediger
  • Expertise Verdediging
  • Bijnaam Kruza

Arnold Kruiswijk

Voetbal

400+ professionele wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Heb UEFA B en C licentie als trainer. Ben vooral gericht op het individueel beter maken van spelers. Daarin zijn mijn analyses uitgebreid en gedetailleerd. Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring over te brengen op gemotiveerde spelers. Bij de verdedigers ligt mijn specialiteit.

Boek Arnold Kruiswijk

Arnold Kruiswijk 

 

groeide op in Appingedam in het Noorden van Nederland in de provincie Groningen. Arnold heeft in zijn loopbaan een paar eigenaardige records op zijn naam. Het snelste eigen doelpunt van de Eredivisie is er een van, na 9 seconden passeerde Arnold zijn eigen keeper Bas Roorda.

 

Arnold doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en speelde er ook lange tijd in de hoofdmacht. Na een paar goede seizoenen werd Arnold gekocht door RSC Anderlecht waar het helaas nooit uitmondde in een succesvolle samenwerking. 

 

In de winterstop van seizoen 2009/2010 werd Arnold verhuurd aan Roda JC en na het seizoen ingelijfd door SC Heerenveen waar Arnold 4 seizoenen bleef en uitgroeide tot een van de steunpilaren van de defensie.

 

Na 4 jaar SC Heerenveen vond Arnold Kruiswijk het wel welletjes en verkaste hij naar Vitesse Arnhem. Daar won hij de KNVB Beker en sloot ook zijn carriere af. 

Arnold Kruiswijk clubs

FC Groningen

SC Heerenveen

Roda JC

Arnold Kruiswijk statistieken

1x

KNVB Beker

1x

Europees Kampioen Jong Oranje

330+

Wedstrijden

1

Goal

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Arnold Kruiswijk