Joey Van den Berg
  • Positie Middenvelder en verdediger
  • Expertise Middenveld,verdediging met name het positie kiezen en herkennen van voetbalsituaties.
  • Bijnaam Big Joe

Joey Van den Berg

Voetbal

In mijn actieve carrière heb ik veel ervaring opgedaan in het buitenland maar ook in Nederland. Als speler heb ik op veel posities gespeeld dus ik kan in principe iedereen van dienst zijn, momenteel werkzaam als trainer in de jeugdopleiding van S.C. Heerenveen.

Boek Joey Van den Berg

Joey van den Berg zijn carrière kan je gerust stormachtig noemen met mooie ups en een paar downs. Joey begon zijn carriere voortvarend in de jeugd bij zijn geliefde SVN ’69. Al snel viel zijn talent op en werd Joey opgenomen in de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Zijn debuut in de hoofdmacht SC Heerenveen maakte Joey van den Berg in het seizoen 2004/2005. Tot een echte doorbraak kwam het niet en Joey werd verhuurd aan FC Omniworld, momenteel Almere City genaamd. Hier zat Joey niet op zijn plek en zijn contract werd dan ook niet verlengd.

Nadat Joey zijn contract ook niet werd verlengd bij SC Heerenveen sloot hij aan bij de hoofdklase MSC Meppel. Na een korte periode als amateur bij Go Ahead Eagles ging Joey van den Berg wederom terug naar de Hoofdklasse. Ditmaal bij MVV Alcides.

In 2010 keerde Joey alles om en tekende zijn eerste profcontract bij PEC Zwolle om daar zijn doorbraak in het professionele voetbal te bewerkstelligen. Na 3 seizoenen in Zwolle keerde Joey van den Berg wederom terug bij SC Heerenveen om hier vervolgens meer dan 100 wedstrijden in de hoofdmacht te spelen.

Joey groeide uit tot een publiekslieveling en kreeg zijn droomtransfer uiteindelijk naar Reading FC in 2016 destijds onder leiding van trainer en oud speler Jaap Stam. De gewenste promotie bleef uit en na een trainers wissel werd Joey uitgeleend aan NEC dat hem uiteindelijk overnam van Reading.

Joey is na zijn actieve speler carrière zich gaan richten op een carrière als trainer en is momenteel actief bij SC Heerenveen.

Joey Van den Berg clubs

SC Heerenveen

Go Ahead Eagles

PEC Zwolle

NEC Nijmegen

Joey Van den Berg statistieken

1x

Kampioen Eerste Divisie

300+

Wedstrijden gespeeld

50+

Goals/assists

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Joey Van den Berg