Jan de Jonge
  • Positie Spits
  • Expertise Jouw als speler je optimaal laten aanpassen binnen het systeem van de club. En natuurlijk ook op je eigen ontwikkelingspunten wijzen zodat je het beste uit jouw carrière kan halen.
  • Bijnaam De Beuk

Jan de Jonge

Voetbal

Na 400+ betaald voetbal wedstrijden te hebben gespeeld. Ben ik verder gegaan als trainer. Mijn coach betaald voetbal diploma (het huidige UEFA-PRO) heb ik gehaalden ben ik als assisten en hoofdtrainer bij veel mooie clubs in dienst geweest. Hoofdtrainer bij o.a. S.C Heerenveen, Famagusta, en De Graafschap en als assistent veel met de speler als individu gewerkt bij o.a. FC Twente, Vfl Bochum en FC Emmen.

Boek Jan de Jonge

Jan de Jonge

 

Jan werd geboren in Coevorden en speelde bij de gerenommeerde amateurclub CVV Germanicus. Al snel werd Jan opgepikt door FC Groningen en maakte daar zijn debuut in het professionele voetbal. Na 2 seizoenen bij FC Groningen vertrok Jan de Jonge naar SC Heerenveen om daar 5 seizoenen te blijven.

 

Na deze 5 seizoenen met 150+ wedstrijden en 50+ goals maakte Jan de overstap naar FC Emmen waar hij na 260+ wedstrijden en meer dan 100 goals zijn actieve carrière afsloot. Jan ging zich richten op het trainersvak. Hij behaalde UEFA Pro en mag dus elke club waar dan ook ter wereld trainen.

 

Jan de Jonge begon zijn trainersloopbaan bij FC Emmen als assistent maar nam al snel daar de honneurs waar. Hij vertrok vervolgens naar SC Heerenveen als hoofdjeugdopleidingen en assistent van Foppe de Haan. Het duurde niet lang voordat Jan weer hoofdverantwoordelijke werd, alleen was het nu bij De Graafschap.

 

Jan de Jonge is een graag geziene gast bij elke club waar hij heeft gewerkt en wordt omschreven als plezierig persoon. Het is ook juist die karaktereigenschap in combinatie met zijn kijk op het spelletje dat het nooit lang heeft geduurd voordat Jan weer ergens een nieuwe functie had. Gert Jan Verbeek was en is altijd een van de belangrijkste personen in Jan zijn carrière. De vriendschap ontstond toen ze samen bij SC Heerenveen speelden, en ging door als samenwerking bij tal van clubs.

 

Als assistent onder Gert Jan Verbeek was Jan actief bij onder andere: VFL Bochum, FC Twente en SC Heerenveen , en als eindverantwoordelijke stond Jan de Jonge bij: De Graafschap, Sc Heerenveen, FC Emmen, Nea Salamis Famagusta op de loonlijst.

 

Opmerkelijk: Jan de Jonge scoorde het 100.000 doelpunt in het betaalde voetbal van Nederland en promoveerde met de Graafschap naar de Eredivisie.

Jan de Jonge clubs

FC Groningen

SC Heerenveen

FC Emmen

Jan de Jonge clubs

FC Emmen

SC Heerenveen

FC Twente

De Graafschap

Bochum

SC Heracles Almelo

Jan de Jonge statistieken

420+

Gespeelde wedstrijden

150+

Gescoorde Goals

1x

Promotie Eredivisie

1

UEFA Pro

9x

Trainer van profclub

1x

100.000 goal gemaakt

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Jan de Jonge