Rens Van eijden
  • Positie Centrale verdediger
  • Bijnaam De Eik

Rens Van eijden

Voetbal

Centrale verdediger met 325+ wedstrijden aan ervaring. Wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, de keukenkampioendivisie, de Champions Leaugue en de Europa Leaugue. Ook alle elftallen doorlopen van Oranje 015 tot jong Oranje.

Expertise

Koppen, leiding geven, tactisch en fysiek sterk

Boek Rens Van eijden

Rens van Eijden

 

Bij RKSV Margriet uit Oss begon Rens zijn liefde voor voetbal te ontwikkelen. In de D-jeugd van de opleiding wer Rens goed genoeg bevonden om aan te sluiten bij PSV. Hier maakte hij ook zijn debuut in het prof voetbal op 11 April 2007 in de Champions League wedstrijd tegen niemand minder dan Liverpool!

 

De hoofdmacht van PSV bleek uiteindelijk geen haalbare kaart voor de jeugdige Rens van Eijden, hij werd verhuurd aan Willem II en maakte daar zijn Eredivisie debuut. Na een jaar Eredivisie werd Rens van Eijden overgenomen door N.E.C. Nijmegen en speelde daar een geweldig eerste seizoen. Een prestatie waardoor hij meteen gekroond werd tot speler van het seizoen bij de Nijmegenaren.

 

In 2014 degradeerde NEC naar de Eerste divisie maar het jaar daarop, met Rens als aanvoerder promoveerden ze meteen weer naar de Eredivisie. Na het aflopen van zijn contract bij NEC in 2016 tekende Rens uiteindelijk bij Az waar hij nooit echt doorbrak als basisspeler maar toch een goed gewaardeerde invalkracht bleek.

 

Rens keerde wederom terug op het voor hem bekende nest en is daar momenteel nog steeds actief.

Rens Van eijden clubs

PSV Eindhoven

NEC Nijmegen

Willem II

AZ Alkmaar

Rens Van eijden statistieken

350+

Wedstrijden

15+

Goals

2x

Promotie Eredivisie

1x

Interland met Nederland B

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Rens Van eijden