Joel Drommel
  • Positie Keeper
  • Expertise Meevoetballen
  • Bijnaam Dribbie

Joel Drommel

Voetbal

Momenteel keeper bij PSV en voorheen Fc Twente, ik zal het leuk vinden om met jouw ontwikkeling aan de slag te gaan. Stuur je wedstrijd naar mij toe en ik ga er z.s.m. mee aan de slag.

Boek Joel Drommel

Joël Drommel

Joel is de zoon van oud prof Piet-Jan Drommel, keeper geweest bij o.a. AZ en Telstar. Joel zijn carrière begon hij als veldspeler maar in de C-jeugd ging zijn voorkeur toch vaker uit richting het doel. Natuurlijk had zijn vaders geschiedenis daar ook wat mee te maken, kijk maar naar Kasper en Peter Schmeichel. Het keepers bloed kruipt toch vaak waar het niet gaan kan.

 

In 2014 deed hij mee aan Chance, een voetbal programma opgezet door Nike, en die won Joel uiteindelijk ook. Hiermee kwam hij als keeper op de radar bij verschillende profclubs en het was uiteindelijk FC Twente die het meest slagvaardige had gehandeld en hem een contract voor 3 jaar aanbood. Joel kwam destijds in de A-jeugd binnen maar het duurde niet lang voordat hij zijn debuut had gemaakt bij het destijds zo financieel geplaagde FC Twente.

 

De periode bij FC Twente was op zijn minst reurig te noemen. Er waren veel trainerswisselingen en ze degradeerden ook nog tot overmaat van ramp. Gelukkig lieten ze zich het seizoen erna van de beste kant zien en promoveerden ze het jaar erop meteen weer terug naar de Eredivisie. Het jaar van de promotie werd Joel door de supporters verkozen tot speler van het seizoen.

 

Na nog een jaar eredivisie werd Joel gekocht door PSV niet lang nadat ik mijn contract had verlengd bij FC Twente. Ook werd hij dat jaar voor het eerst opgeroepen bij het grote Oranje onder leiding van Frank de Boer. Joel werkt elke dag hard aan zijn eigen ontwikkeling, zijn beste jaren als keeper liggen nog voor zich gezien zijn leeftijd en wil om hard te werken.

FC Twente, PSV

Joel Drommel clubs

FC Twente

PSV Eindhoven

Netherlands

Joel Drommel statistieken

175+

Wedstrijden

1x

Promotie

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Joel Drommel