Sergio Padt
  • Positie Keeper
  • Expertise Met name de 1v 1 situaties en de reflexen. Ook het meevoetballen en het verzorgen van de opbouw kan ik je misschien wel een handje bij helpen
  • Bijnaam De metselaar

Sergio Padt

Voetbal

7 jaar als keeper de AJAX-opleiding doorlopen en na verschillende clubs uiteindelijk bij FC Groningen terecht gekomen. Daar ben ik nu al meer dan 200 wedstrijden de eerste keeper. Winnaar KNVB beker 2015 en ook actief geweest bij het Nederlands Elftal.

Boek Sergio Padt

Sergio Padt

Sergio zijn volledige naam is Sergio Vincenzo Roberto Padt. Zoals je uit de naam al kunt opmaken is hij van Italiaanse komaf maar is in Nederland geboren. Als een geboren en getogen Amsterdammer. Sergio is pas op zijn negende jaar met voetbal begonnen, nadat hij in zijn kinderjaren natuurlijk wel veel gevoetbald had op pleintjes in Amsterdam.

 

Toen Sergio 9 jaar was had hij zo langzamerhand echt zin in het echte voetbal gekregen. Niet meer op de pleintjes maar ook op het echte voetbalveld. Op zijn negende heeft hij zich als lid aangemeld bij De Rooms Katholieke Sport Vereniging Pancratius en vier jaar later is hij verkast naar SV Hoofddorp. In 2007 is Sergio benaderd door Ajax om daar te komen spelen. Daar heeft hij natuurlijk volmondig “ja”op gezegd.

 

Bij Ajax kreeg Sergio al vrij snel een profcontract aangeboden en zat hij vanaf 2009 bij de hoofdmacht. Helaas heeft hij bij Ajax nooit in het eerste elftal gespeeld. Wel werd Sergio in deze periode twee keer opgeroepen voor het Nederlands Elftal voor jongeren onder de 17 jaar en in 2010 voor het Nederlands Elftal onder 21 jaar. Zijn debuut heeft hij gemaakt in de wedstrijd tegen Portugal onder 21. Natuurlijk wilde hij zoals iedereen graag spelen in plaats van bankzitter te zijn bij Ajax 1 en dus werd Sergio in 2010 eerst verhuurd aan Haarlem en, vanwege het faillissement van Haarlem, daarna aan Go Ahead Eagles.

 

Sergio maakte zijn debuut op 16 augustus in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In 2011 tekende hij een contract bij AA Gent in België. Daar maakte hij zijn debuut in de wedstrijd tegen RC Genk en heeft vervolgens met veel plezier zijn contract tot 2014 uitgediend. In 2014 werd Sergio gecontracteerd door FC Groningen, waar hij Marco Bizot als eerste keeper opvolgde.

 

In Groningen heeft hij vervolgens een aantal prachtige jaren meegemaakt. Met FC Groningen wonnen ze in het seizoen 2014-2015 de KNVB-beker, voor het eerst in de historie. Na 6 jaar FC Groningen was hij toe aan een nieuw, liefst buitenlands, avontuur. In mei 2021 heeft Sergio een nieuw contract getekend bij Ludogorets Razgrad, een topclub in Bulgarije. Hier is hij nog steeds met veel plezier actief!

Sergio Padt clubs

Ajax

Gent

Go Ahead Eagles

FC Groningen

Sergio Padt statistieken

380+

Wedstrijden

1x

KNVB Beker

1x

Supercup

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Sergio Padt