Germaine De Randamie
  • Positie Vechter
  • Bijnaam Iron Lady

Germaine De Randamie

Kickboxing

Ik ben Germaine de Randamie.
Mijn achtergrond is in het kickboxen en MMA.
Ik ben 10 voudige ongeslagen wereld kampioen kickboxen in 3 verschillende gewichtsklassen. Ik heb 3 Europese titels kickboxen en 1x Nederlands kampioen kickboxen.
Momenteel sta ik onder contract bij de UFC en ben ik de voormalig en eerste Nederlandse UFC kampioen

Expertise

Kickboxen en MMA

Boek Germaine De Randamie

Germaine de Randamie

 

 The Iron Lady, is op 24 april 1984 geboren in Utrecht.

 

Germaine is een Nederlandse vechtsporter, actief vanaf 2008 in kickboksen en Mixed Martial Arts (MMA). In 2008 maakte zij haar MMA debuut met een verliespartij tegen Vanessa Porto. Germaine verloor deze partij door een armklem.

 

In 2011 mocht ze voor het eerste vechten onder de vlag van Strikeforce. Germaine versloeg toen Stephanie Webber door middel van een knock-out binnen 1 ronde. Haar eerste partij bij de UFC won ze van Julie Kedzie. In 2013 verloor ze vervolgens voor het eerst op basis van een (technische) knock-out (TKO) van Amanda Nunes, die haar met een serie ellebogen de das om deed.

 

In februari 2017 werd Germaine UFC-kampoen in het  vedergewicht, een titel die die dag voor het eerst werd vergeven. Ze versloeg toen Holly Holm op basis van een unanieme jurybeslissing. Daarmee werd Germaine als eerste Nederlandse vrouw, wereldkampioen binnen de UFC.

 

Deze titel werd haar in 2017 weer afgepakt omdat ze weigerde te strijden tegen Cristiano Justino vanwege een dopingaffaire van de tegenstander. Na haar verlies van de titel keerde ze in 2018 weer terug in het bantamgewicht met een zege op Raquel Pennington (unanieme jurybeslissing). Wij zijn super trots deze kanjer bij ons aangesloten te hebben.

 

In december 2019 vocht ze haar laatste strijd om de titel in het bantamgewicht. Ze verloor deze wedstrijd tegen titelhouder Amanda Nunes op basis van een unanieme jurybeslissing. 

 

Trainen:

SBGym

Germaine De Randamie statistieken

46/46

Gewonnen partijen Kickboksen

10/14

Gewonnen partijen MMA

1x

UFC Champion

34

Wins by K.O's

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Germaine De Randamie