Damon Mirani
  • Positie Centrale verdediger
  • Expertise Verdedigen, positie kiezen, overzicht, passing
  • Bijnaam Deem

Damon Mirani

Voetbal

Centrale verdediger bij FC Volendam

Boek Damon Mirani

Damon Mirani is een centrale verdediger die in 1996 is geboren te Monnickendam. Damon begon zijn loopbaan bij VV Monnickendam en werd opgepikt door het nabij gelegen FC Volendam. Ook hier maakte Damon Mirani de stap hogerop want hij werd gescout door Ajax Amsterdam en vervolgde daar de jeugdopleiding.

In 2013 werd Damon uitverkozen tot beste speler van de jeugdopleiding van Ajax. De bekende Abdelhak Nouri trofee werd dus van Damon in 2013. Tot een doorbraak in de hoofdmacht van de Amsterdamse topclub kwam het helaas niet. Wel maakte Damon Mirani zijn debuut in het profvoetbal bij Jong Ajax.

Na 24 optredens in Jong Ajax werd het contract van Damon niet verlengd en koos hij ervoor de stap te maken naar Almere City. Hier werd Damon aanvoerder en tevens waren ze heel dichtbij om te promoveren naar de Eredivisie. Na 4 seizoenen vrijwel alles gespeeld te hebben maakte Damon de stap naar Volendam.

Ook in Volendam werd Damon Mirani verkozen tot aanvoerder en promoveerden ze het Eerste seizoen meteen naar de Eredivisie. Een geweldige stap in zijn carrière en een fantastisch podium om zicht te laten zien op het hoogste niveau in Nederland.

Damon Mirani clubs

Jong Ajax

Almere City FC

FC Volendam

Damon Mirani statistieken

1x

Abdelhak Nouri Trofee

2x

Kampioen/Promotie naar Eredivisie

250+

Prof wedstrijden gespeeld

20+

Goals als centrale verdediger

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Damon Mirani