Yuri Cornelisse
  • Positie Aanvallende middenvelder
  • Expertise Loop coördinatie, houding , techniek, voorzetten, afwerken
  • Bijnaam Joer

Yuri Cornelisse

Voetbal

Voormalig profvoetballer o.a. bij ADO Den Haag en FC Groningen, heel veel ervaring vanuit de eredivisie en momenteel als loop/coördinatie/ performance trainer aan de gang met individuele ontwikkelingen van spelers en speelsters. Ik werk duidelijk en onderbouwend en kan je ook helpen het in de praktijk te brengen met de voetbalschool.

Boek Yuri Cornelisse

Yuri Cornelisse is geboren in 1975 te Alkmaar. Nadat Yuri begon met voetballen bij AFC ’34 mocht hij ook bij het grotere AZ Alkmaar deelnemen in de jeugdopleiding. Yuri Cornelisse maakte zijn prof debuut bij TOP Oss.

Na twee goede seizoenen stond Yuri op de radar van de Belgische topclub Anderlecht, helaas door een vervelende blessure en de drang om weer in Nederland te gaan voetballen heeft Yuri geen duels gespeeld in de hoofdmacht van deze grote Belgische club.

Yuri werd overgenomen door RKC en speelde daar maar liefst 5 seizoenen alle wedstrijden in de hoofdmacht. Na toe te zijn aan een nieuwe uitdaging tekende Yuri voor NAC Breda, waar hij slechts 1 seizoen bleef en toen verkaste naar FC Groningen.

Na 2 seizoenen gespeeld te hebben in het Noorden van Nederland verhuisde Yuri Cornelisse weer terug naar het Westen van het land en tekende zijn contract bij ADO Den Haag. Destijds uitkomend op het 2e niveau van Nederland. Yuri promoveerde hier naar de Eredivisie en besloot na zijn contract dat het genoeg was als prof en hing zijn voetbalschoenen in de Wilgen.

Na zijn carrière werd Yuri Cornelisse agent en begon hij zijn eigen voetbalschool waar hij zowel groepen als individuen traint.

Yuri Cornelisse clubs

TOP Oss

Anderlecht

RKC Waalwijk

NAC Breda

FC Groningen

ADO Den Haag

Yuri Cornelisse statistieken

325+

Prof wedstrijden gespeeld

50+

Goals gescoord

1x

Promotie Eerste Divisie

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Yuri Cornelisse