Laura Dijkema
  • Positie Spelverdeelster
  • Expertise Snel spel
  • Bijnaam De Dijk

Laura Dijkema

Volleyball

Hoi, ik ben Laura Dijkema, volleybalster bij o.a. het Nederlands team. In het buitenland heb ik veel internationale ervaring opgedaan en met de besten uit de sport gewerkt. Deze kennis wil ik graag op jou overbrengen. Ik help je door inzichten te geven die je misschien nog wel niet eerder gehoord hebt. Het zou super zijn als ik je kon helpen je doelen te halen. Tot snel.

Boek Laura Dijkema

Laura Dijkema,

Is geboren in Beilen Drenthe en had het geluk dat daar een actieve volleybalvereniging was waar ze meteen kon aansluiten. Smash was haar eerste club en daar begon de liefde voor het Volleybal.

 

Haar talent werd al snel opgemerkt door de eredivisie ploeg DOK uit dwingeloo, en daar maakte ze ook haar profdebuut op 16 jarige leeftijd. Nadat Laura in 2010 bij de Nederlandse ploeg kwam ging het in haar carrière ook snel. Nadat ze eerst bij een aantal clubs (USC Münster, Dresdner SC 1898 en VfB Suhl lotto Thüringen) in Duitsland heeft gespeeld vervolgde Laura haar carrière in Turkije, Ankara.

 

In 2016 tekende Laura in Italië bij Igor Gorgonzola Novara (waar ook Celeste Plak onder contract stond) en vervolgens bij Il Bisonte Firenze. Na haar Italiaanse avontuur zocht Laura het nog verder van huis en streek neer bij Lokomotiv Kaliningrad in Rusland en werd ik Russisch kampioen bij Leningradka Saint Petersburg.

 

Door de situatie met Oekraïne is ze uiteindelijk vertrokken uit Rusland om vervolgens weer mee te trainen in Italië. Van hieruit probeert ze zich te focussen op de Nederlandse Damesploeg om zo weer mee te gaan doen om de prijzen op de grote toernooien. 

DOK, USC Münster, Dresdner SC 1898, VfB Suhl lotto Thüringen, Igor Gorgonzola Novara, Il Bisonte Firenze, Leningradka Saint Petersburg, Lokomotiv Kaliningrad

Laura Dijkema statistieken

130

Interlands

184

Centimeter

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Laura Dijkema