John van Loen
  • Positie Spits en nummer 10
  • Expertise scoren
  • Bijnaam De Lange

John van Loen

Voetbal

Ik ben een zeer gemotiveerde trainer die van het spelletje geniet.
Als voetballer moest ik het hebben van mijn mentaliteit en doelpunten.
Nu als trainer hou ik van jonge gemotiveerde spelers die veel talent hebben maar ook een steuntje in je rug vragen.
laatste 6 jaar in het buitenland gewerkt als trainer/Hoofdopleiding/technisch directeur.

Boek John van Loen

John van Loen

Is geboren in Utrecht in een gezin met 4 zoons. Toen John zes was is hij begonnen met voetballen in Utrecht bij VVO ‘65, en later naar UVV overgestapt waar hij samen met Marco van Basten kwam te voetballen. John speelde als nummer 10 en Marco van Basten als spits, je kan je vast wel voorstellen hoe mooi die tijd was.

 

Zijn eerste profclub werd (hoe kan het ook anders) FC Utrecht, en daar heeft John uiteindelijk ook zijn profdebuut gemaakt. Na enkele fantastische seizoenen bij FC Utrecht maakte hij de overstap naar Roda JC wat destijds ook uitkwam in de Europacup II. In 1990 werd John geselecteerd voor het WK voetbal in Italië, helaas kreeg hij niet al te veel speeltijd maar verdiende er wel een transfer naar RSC Anderlecht in België mee.

 

Na een ongelukkig seizoen in België kwam John weer in Nederland terecht bij het Ajax van Leo Beenhakker. Na het vertrek van Leo Beenhakker naar Real Madrid heeft John de gewaagde overstap van Ajax  naar Feyenoord gemaakt en werd meteen dat jaar landskampioen met Feyenoord. Na wat ups en downs tijdens zijn periode bij Feyenoord kreeg John een fantastische aanbieding uit Japan die hij simpelweg niet kon weigeren.

 

John ging op huurbasis spelen bij Sanfrecce Hiroshima waar hij een fantastische tijd beleefde. Bij zijn terugkomst in Nederland bij Feyenoord bleek al snel dat er geen plek meer voor hem was en is hij weer teruggekeerd op het oude nest bij FC Utrecht. Een laatste avontuur is John aangegaan bij Apoel Nicosia op Cyprus, maar daar raakte hij al vroeg in het seizoen geblesseerd. Met geen zin meer in een slepende revalidatie heeft hij toen besloten zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen en zich te richten op zijn trainerscarrière.

 

Met zijn UEFA Pro op zak begeeft hij zich nog steeds actief in de trainerswereld. John is altijd enorm gedreven geweest in het persoonlijk ontwikkelen van spelers. 

John van Loen clubs

FC Utrecht

Roda JC

Anderlecht

Ajax

Feyenoord

John van Loen statistieken

350+

Wedstrijden

100+

Goals

7

Interlands

3x

KNVB Beker

1x

Landskampioen

1x

UEFA Cup

Verbeter je spel met persoonlijke tips van John van Loen