Romano Denneboom
  • Positie Spits
  • Expertise Het helpen van aanvallers om in de juiste posities te komen.
  • Bijnaam Boema

Romano Denneboom

Voetbal

In mijn actieve carrière (350+ professionele wedstrijden o.a. Nederlands elftal, SC Heerenveen en FC Twente), heb ik veel ervaring en kennis opgedaan. Dit wil ik graag met jou delen en er voor zorgen dat jij jezelf individueel ontwikkelt.

Boek Romano Denneboom

Romano Denneboom is geboren op 29 Januari 1981 te Schiedam. Hij begon met voetballen bij de plaatselijke vereniging Hekelingen maar stapte al snel over naar het grotere Spijkenisse. Eenmaal op dreef kwam Romano al snel in de picture bij prof clubs en tekende uiteindelijk zijn eerste contract bij SC Heerenveen.

Het Heerenveen dat destijds onder de leiding stond van Foppe de Haan liet Romano zijn debuut maken in de wedstrijd tegen Willem II in 1999. Ook maakte Romano hier kennis met Europees voetbal, Romano Denneboom maakte in 2001 zijn Champions League debuut in de basis tegen Valencia.

Na zijn eerste jaren als stand up te hebben gefungeerd achter Markus Allback, schopte Romano het bij SC Heerenveen tot eerste spits. Dit resulteerde niet in het gewenste resultaat en Romano ging op huur naar Willem II. De club waar hij zijn prof debuut tegen had gemaakt.

Na het seizoen af te hebben gesloten bij Willem II tekende Romano Denneboom een nieuw contract bij NEC Nijmegen. Na 2 seizoenen en een winterse mislukte overgang naar het grote PSV tekende Romano transfervrij bij het mooie FC Twente.

Romano speelde 3 Seizoenen bij FC Twente en werd tussentijds nog verhuurd aan Sparta Rotterdam, na afloop van zijn contract bij FC Twente begon Romano aan zijn enige buitenlandse avontuur bij de toenmalig hekkensluiter van de 2e Bundesliga Arminia Bielefeld. Bij terugkomst in Nederland besloot Romano Denneboom dat het genoeg was en hing zijn voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen.

Momenteel is Romano actief als spelersbegeleider en voetbalt hij zijn wedstrijdjes bij FC de Rebellen.

Romano Denneboom clubs

SC Heerenveen

Willem II

FC Twente

NEC Nijmegen

Sparta

Romano Denneboom statistieken

299

Eredivisie wedstrijden

60

Goals in Eredivisie

1x

Nederlands Elftal

3x

Gescoord in Eufa Cup

3x

Champions League gespeeld

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Romano Denneboom