Voetbaltrainer en voetbalcoach worden, het mooiste beroep op aarde

voetbaltrainer

In deze blog bespreken we wat een voetbaltrainer doet. En hoe je een voetbaltrainer of voetbalcoach kan worden. Wat zijn de belangrijke aspecten in het beroep voetbaltrainer. Al deze zaken komen aan bod en worden uitgelegd hieronder.

Hoe word je voetbaltrainer of voetbalcoach?

Om voetbaltrainer te worden heb je passie voor voetbal nodig. Spelinzicht is natuurlijk belangrijk voor een voetbaltrainer. En managing skills van de voetbaltrainer ook.

In deze blog gaan we uitleggen wat een voetbaltrainer is. En waaraan een goede voetbaltrainer voldoet. De bondscoach Louis van Gaal bijvoorbeeld. Waarom is hij nu zo’n goede voetbalcoach? Dat heeft te maken met zijn spelinzicht, trainingsvormen en managing skills. Voetbaltrainer worden is een combinatie van alles. Je zal meerdere onderdelen moeten beheren wil je een goede voetbalcoach zijn.

De KNVB Coach betaald voetbal cursus

Voetbaltrainer worden begint met passie voor de sport voetbal. Het kunnen leiden en motiveren van spelers. En het managen van een team. Voetbaltrainer ook wel genoemd voetbalcoach word je door het volgen van een cursus betaald voetbal bij de KNVB. De cursus genaamd coach betaald voetbal bestaat uit meerdere niveaus.

Niveau 1 is UEFA-C licentie. Hiermee begint elke voetbaltrainer. Heb je deze gehaald dan ga je naar UEFA-B, dan UEFA-A en dan UEFA-PRO. Het spreekt voor zich dat elke cursus meer vraagt van een voetbaltrainer.

Op deze cursussen leer je spelinzichten te ontwikkelen als voetbaltrainer. En hoe je ze omzet naar trainingen op het veld. Een voetbaltrainer op deze cursus is veel bezig met het analyseren en bedenken van oefenvormen. Ook het managen van het team heeft een steeds groter deel in deze cursus. Voetbalcoaches zijn tegenwoordig ook meer bezig met het individueel managen van spelers. Uiteindelijk draait het voor een voetbaltrainer vooral om het teamprocess en dat optimaliseren.

Kortom: Hoe word ik voetbaltrainer?

Voetbaltrainer word je door passie voor voetbal te hebben. Een cursus betaald voetbal te nemen. Spelinzichten te ontwikkelen. En voetbaltrainer word je door een team te kunnen managen. Voetbaltrainer kan iedereen dus worden. Maar om een goede voetbalcoach te worden heb je meerdere facetten van hierboven beschreven zaken nodig. Kan jij spelinzichten goed omzetten naar trainingsvormen maar het team niet managen, dan wordt het al moeilijk.

Kijk nu snel naar de tool die wij gemaakt hebben voor de voetbaltrainer en de voetbalcoach. Scorelit heeft een tool ontwikkeld waarmee een wedstrijdanalyse een peulenschil wordt, ga naar expert.scorelit.com voor de uitleg. De voetbaltrainer kan eenvoudig wedstrijden uploaden en delen met het team. Ook de analyse van de voetbaltrainer wordt eenvoudig gemaakt. De voetbaltrainer kan eenvoudig algemene en individuele clips maken.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.