Renate Jansen
  • Positie Middenveld
  • Expertise Alle posities in de voorhoede en aanvallende middenvelder, loopacties, dribbels, voorzetten en natuurlijk schoten op doel.
  • Bijnaam Gol

Renate Jansen

Voetbal

Ik ben sinds mijn 17e actief in het professionele voetbal, mijn debuut maakte ik bij ADO Den Haag. In mijn 181 wedstrijden met 109 goals/82 assists won ik 2x de beker en een landstitel. In 2010 maakte ik mijn debuut voor het Nederlands elftal (40 caps, 3 goals, Europees kampioen, en vice Wereldkampioen). En op mijn 24e maakte ik de transfer naar F.C. Twente (2x de landstitel, momenteel 100 wedstrijden en 54 goals) waar ik nu nog steeds speel.

Boek Renate Jansen

Renate Jansen

 

Op Renate haar 5e begon ze met voetbal en werd getraind door haar oom en vader bij de plaatselijke vereniging SV Abbenes. Eenmaal 15 veranderde Renate Jansen van club en vertrok naar VV Kagia dat destijds hoger speelde en waar ze meer uitdaging vond.

 

Hoge school van Amsterdam had een project opgestart in samenwerking met de KNVB om zo de sporters iets meer tijd te geven henzelf te ontwikkelen. Renate was onderdeel van dit project en het legde haar bepaald geen windeieren. Renate speelde zich in de kijker bij Sarina Wiegman die destijds het Dames-elftal van ADO den Haag onder haar leiding had.

 

In 7 seizoenen bij ADO den Haag waarin Renate 2x de KNVB beker won en 1x de landstitel verhuisde Renate uiteindelijk naar FC Twente. Hier ging ze door met het uitbreiden van haar prijzenkast en won uiteindelijk nog 2x de landstitel.

 

Ook bij Oranje bleef het niet onopgemerkt hoe Renate Jansen presteerde, ze werd opgeroepen door bondscoach Vera Pauw en maakte uiteindelijk haar debuut in de afscheidswedstrijd van de bondscoach. Renate heeft al meer dan 50 interlands op haar naam staan waarin ze al meerdere goals heeft gemaakt.

Renate Jansen clubs

ADO Den Haag

FC Twente

Netherlands Women

Renate Jansen statistieken

3x

Landskampioen

2x

KNVB Beker

1x

Europees Kampioen

300+

Wedstrijden

110+

Goals

1x

Vice Wereldkampioen

Verbeter je spel met persoonlijke tips van Renate Jansen